Oferta: Consultanta obtinere fonduri nerambursabile in valoare de 44.000 euro in cadrul programului "START-UP NATION ROMANIA”

SC ASCENDO SRL si ASOCIATIA SMART PROJECTS ofera consultanta pentru intocmirea si depunerea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul programului pentru stimularea infintarii intreprinderilor mici si mijlocii "START-UP NATION ROMANIA". Prin acest program, IMM-urile infiintate dupa data de 30.01.2017, pot obtine fonduri nerambusabile de pana la 200.000 de lei (aproximativ 44.000 euro), pentru demararea unei afaceri in domenii precum: IT, productie, industrii creative, servicii, comert si alte activitati. Cheltuielile privind consultanta necesara intocmirii documentatiei si implementarii proiectului sunt eligibile. Pentru a beneficia de consultanta va rugam sa completati chestionarul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQN3gipSDLaZcGCsi3t0MP2vDCg4Nq-pIUh97R9GJBONKUAA/viewform

 

ASCENDO SRL, in colaborare cu SMART PROJECTS,  ofera servicii integrate de scriere si implementare a proiectelor pentru "START-UP NATION ROMANIA", program pentru stimularea infintarii intreprinderilor mici si mijlocii, care va putea fi accesat din 2 mai 2017.

In ce consta sprijinul/consultanta pentru intocmirea si implementarea planului de afaceri

1) Informatii despre programul de finantare: -Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii (Dispozitii generale; Lista coduri CAEN eligibile; Activitati eligibile/neeligibile; Beneficiari eligibili; Cheltuieli eligibile; Etapele implementarii programului; Prevederi referitoare la raportarea si monitorizarea ajutoarelor; Criterii de evaluare plan de afaceri) - document: OUG nr. 10/2017;

2) Realizarea unei evaluari a eligibilitatii ideii de proiect a firmei dumneavoastra- document: Fisa evaluare;

3) Consultanta in vederea elaborarii/intocmirii si depunerii planului de afaceri – document: Plan de afaceri;

4) Oportunitatea participarii la cursul de “Competente Antreprenoriale” pentru asociatul/administratorul societatii aplicante- document: Certificat Competente Antreprenoriale recunoscut Autoritatea Nationala de Certificare. Aceasta este o cheltuiala eligibila ce poate fi decontata prin intermediul proiectului;

5) Sprijinirea beneficiarului in relatiile cu finantatorul dupa semnarea contractului de finantare;

6) Pachet servicii: Contabilitate; Resurse umane (Revisal/CIM); Medicina muncii; Protectia muncii;

7) Intocmirea documentatiilor necesare pentru: realizarea achizitiilor publice; depunerea cererilor de plata; intocmirea rapoartelor tehnico-financiare; rapoartelor de progres si monitorizare; activitati de informare si publicitate (comunicate lansare si finalizare proiect) etc.

 

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la urmatoarele adrese/telefoane:

Pe site-ul www.ascendo2001.ro/ www.format-promovat-calificat.ro/

Email:  ascendo2001@yahoo.com,  asociatiasmartprojects@gmail.com

fax: 0250/712021 ,   mobil : 0745307405 / 0745317108

START UP NATION! 44.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri!

 

SC Ascendo SRL, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects, invita persoanele care doresc sa deschida o afacere, sa completeze un chestionar de preinscriere in vederea obtinerii unei finantari in cadrul programului pentru stimularea infintarii intreprinderilor mici si mijlocii "START-UP NATION ROMANIA". Prin acest program, IMM-urile infiintate dupa data de 30.01.2017, pot obtine fonduri nerambusabile de pana la 200.000 de lei (aproximativ 44.000 euro), pentru idei de afaceri in domenii precum: IT, productie, industrii creative, servicii, comert si alte activitati. Astfel, somerii, persoanele inactive, antreprenorii, precum si persoanele care au un loc de munca si vor sa infiinteze o afacere, pot completa chestionarul disponibil pe www.format-promovat-calificat.ro si www.ascendo2001.ro sau:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQN3gipSDLaZcGCsi3t0MP2vDCg4Nq-pIUh97R9GJBONKUAA/viewform

 

ASCENDO SRL, in colaborare cu SMART PROJECTS, ofera servicii integrate de scriere si implementare a proiectelor (planurilor de afaceri) pentru "START-UP NATION ROMANIA", program pentru stimularea infintarii intreprinderilor mici si mijlocii, care va putea fi accesat din 2 mai 2017.

Obiectivul programului consta in incurajarea și stimularea spiritului antreprenorial al cetațenilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private, prin promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban si rural (inclusiv Bucuresti-Ilfov) si finantarea a 10.000 de start-up-uri.

 

Conditii obligatorii:

-        sa se creeze minim 1 loc de munca (2 persoane cu norma partiala de 4 ore/zi sau o persoana cu norma intreaga de 8 h/zi)

-        locurile de munca sa fie mentinute 2 ani de la data angajarii

 

Cheltuieli eligibile:

-        echipamente, masini, utilaje, software, aparatura birotica, mobila, instalatii de economisire a energiei, TVA

-        salarii plafonate la maxim salariul mediu pe economie decontate pentru cel mult 12 luni

-        chirii si utilitati decontate 12 luni

-        constructia de spatii de lucru /productie /prestari servicii si comert (cladiri, hale de productie etc) - in acest caz beneficiarul va suporta cheltuielile, acestea fiind decontate la final, in baza unui proces verbal receptie

-        autoutilitare din categoria N1, N2, N3; Autoturisme - pentru activitati care justifica necesitatea unei masini, inclusiv mijloace de transport 8+1 pentru transport persoane

-        cheltuieli cu participarea la cursuri de antreprenoriat sau alte specializari (cursuri perfectionare/specializare/calificare/recalificare)

-        cheltuieli de consultanta (scriere/depunere proiect - max. 8000 lei si implementare/ monitorizare/sustenabilitate proiect timp de 3 ani - max. 8000 lei)

 

Criterii de evaluare

Punctaj

Productie si IT (Cod CAEN 6201)

Industrii creative

Servicii

Comert si alte activitati

40

35

25

20

1 loc de munca creat  suplimentar (fata de 1 loc de munca creat obligatoriu)

20

1 persoana defavorizata* angajata

2 persoane defavorizate angajate

20

25

Cel putin 50% din valoarea finantarii reprezentata de cheltuieli cu echipamente, utilaje

10

Inovare - proiectele presupun tehnologii inovatoare

5

Punctaj: minim 50 de puncte; maxim 100 de puncte

 

*Persoanele defavorizate pot face parte din una dintre categoriile:

-        absolventi (studii medii sau superioare) dupa anul 2012;

-        someri inregistrati (cu sau fara indemnizatie) sau neinregistrati (persoane aflate in cautarea unui loc de munca);

-        pensionarii care au pensii de pana la 450 lei/luna;

-        persoanele carora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;

-        persoanele fara venituri sau ale caror venituri nete lunare realizate sunt de pana la 450 lei/luna

 

Finantarea se va acorda in baza cererilor de plata (cheltuieli decontate direct de stat) - 30 de zile termen de plata

Depunere proiecte: incepand cu 2 mai și dureaza DOAR 15  zile; Evaluarea va dura 15 zile.

Ne puteti contacta pentru mai multe detalii la urmatoarele adrese/telefoane:

 

SC Ascendo SRL RM. VALCEA

Alexandru Barbu – Director general

Telefon: 0250 712 021 / 0350 407 461

Mobil: 0745 317 108

 

Asociatia Smart Projects

George Sima - Presedinte

Mobil: 0745 307 405; 

E-Mail:  sima.george@gmail.com

 

Web site: www.format-promovat-calificat.ro 

"Be SMART! Vino la START!"

 

Oportunitate de dezvoltare pentru companiile din judetul Arges

Formenerg SA, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects si Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, invita companiile din judetul Arges sa completeze un chestionar de preinscriere intr-un proiect european prin care vor fi implicate in activitati destinate stimularii antreprenoriatului in regiunea Sud Muntenia. Astfel, contra-cost, companiile vor putea sa ofere stagii de practica si mentorat beneficiarilor al caror plan de afaceri a fost aprobat prin intermediul proiectului. De asemenea, pentru promovarea culturii antreprenoriale in regiune, companiile implicate in proiect vor putea participa, tot contra cost, cu speakeri la evenimentele publice ale proiectului. Companiile care doresc sa se implice in activitatile mai sus-mentionate pot completa un formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare. Formularul este disponibil pe site-ul www.format-promovat-calificat.ro sau direct pe:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG_77P7_rd5lu_5cyk5_Dlb16M4Jwy-QFzGClv-G3BFNzInQ/viewform

Formenerg SA, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects si Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul "Be SMART! Vino la START!", in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Muntenia, mai exact judetele: Arges, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Calarasi si Ialomita.

Mai precis, se vor sustine cursuri de Competente Antreprenoriale pentru cel putin 400 de persoane din regiune, iar dupa absolvirea acestora se va organiza concursul de idei de afaceri, in urma caruia se vor selecta cel putin 40 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro.

Proiectul va oferi persoanelor din grupul tinta sansa de a intra in contact direct cu unii dintre cei mai mari antreprenori locali/regionali, care sa le transmita astfel cunostintele necesare pentru un start-up reusit.

In plus, persoanele ale caror planuri de afaceri vor fi selectate, vor beneficia de un stagiu de mentorat in cadrul unor companii care au acelasi domeniu de activitate cu cel al firmei pe care intentioneaza sa o deschida.

Colaborarea companiilor, fie ca este vorba de gazduirea de stagii de practica si mentorat pentru noii antreprenori sau delegarea de speaker care sa promoveze cultura antreprenoriala in cadrul unor evenimente/seminarii  organizate in cadrul proiectului se va face contra-cost.

Initiativa Asociatiei Smart Projects cu privire la oferirea de oportunitati de dezvoltare antreprenoriala in Regiunea Sud Muntenia reprezinta o component a perioadei de sustenabilitate a proiectului “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org, www.ascendo2001.ro si www.format-promovat-calificat.ro.

 

Contact

Asociatia Smart Projects

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

 

 

Asociatia Smart Projects invita absolventii din judetul Dambovita aflati in cautarea unui loc de munca la o bursa a locurilor de munca, organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita in data de 20.10.2016, incepand cu ora 10:00, la sediul Clubului Studentilor din Targoviste.

 

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita si Universitatea Valahia, organizeaza joi 20 octombrie 2016,  Bursa  Locurilor de Munca  pentru Absolventi, la Targoviste

 

Actiunea se incadreaza in seria de evenimente organizate la nivel national de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

 

In judetul Dambovita, Bursa locurilor de Munca pentru Absolventi va avea loc la Targoviste, incepand cu ora 10.00 in incinta Clubului Studentilor.

 

Obiectivele acestei actiuni sunt de a realiza un contact cu un numar cat mai mare de angajatori, de a intretine un dialog intre actorii principali de pe piata muncii si de a creste gradul de  ocuparea a fortei de munca.

 

Pana in prezent au  confirmat participarea 34 de agenti economici, cu o  oferta de 221 de locuri de munca, care se adreseaza persoanelor cu studii superioare, cu studii medii cat si celor fara calificare.

 

Dintre acestea mentionam:

 

·       ingineri mecanici

·       ingineri electromecanici

·       ingineri industria alimentara

·       specialisti marketing

·       consilieri vanzari

·       agenti vanzari

·       economisti

·       asistenti manager

·       agenti vanzari

·       lucratori comerciali

·       mecanici auto

·       rectificatori

·       operatori comanda numerica

·       galvanizatori

·       bucatari

·       ospatari

·       ambalatori manuali

·       sudori

·       electricieni

·       muncitori necalificati.

 

Persoanele interesate sa lucreze in strainatate, se pot adresa consilierului Eures, care prezinta oferta din Uniunea Europena cu 1327 locuri de munca vacante.

 

Asociatia Smart Projects a derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

 

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

 

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

“START UP your business!“

Oportunitate de dezvoltare pentru companiile din judetul Olt

SC Ascendo SRL, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects, invita companiile din judetul Olt sa completeze un chestionar de preinscriere intr-un proiect european prin care vor fi implicate in activitati destinate stimularii antreprenoriatului in regiunea Sud-Vest Oltenia. Astfel, contra-cost, companiile vor putea sa ofere stagii de practica si mentorat beneficiarilor al caror plan de afaceri a fost aprobat prin intermediul proiectului. De asemenea, pentru promovarea culturii antreprenoriale in regiune, companiile implicate in proiect vor putea participa, tot contra cost, cu speakeri la evenimentele publice ale proiectului. Companiile care doresc sa se implice in activitatile mai sus-mentionate pot completa un formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare. Formularul este disponibil pe site-ul www.format-promovat-calificat.ro sau direct pe:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSEOoFmS_l7Byy_n29SlqpvJK2ouOd_HkPNX4lFaT1NZmkFg/viewform

 

SC ASCENDO SRL, in parteneriat cu ASOCIATIA SMART PROJECTS, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “START UP your business!” ID105112, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Vest Oltenia, mai exact judetele: Valcea, Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti.

Mai precis, se vor sustine cursuri de Competente Antreprenoriale pentru cel putin 300 de persoane din regiune, iar dupa absolvirea acestora se va organiza concursul de idei de afaceri, in urma caruia se vor selecta cel putin 30 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro.

Proiectul va oferi persoanelor din grupul tinta sansa de a intra in contact direct cu unii dintre cei mai mari antreprenori locali/regionali, care sa le transmita astfel cunostintele necesare pentru un start-up reusit.

In plus, persoanele ale caror planuri de afaceri vor fi selectate, vor beneficia de un stagiu de mentorat in cadrul unor companii care au acelasi domeniu de activitate cu cel al firmei pe care intentioneaza sa o deschida.

Colaborarea companiilor, fie ca este vorba de gazduirea de stagii de practica si mentorat pentru noii antreprenori sau delegarea de speaker care sa promoveze cultura antreprenoriala in cadrul unor evenimente/seminarii  organizate in cadrul proiectului se va face contra-cost.

Initiativa Asociatiei Smart Projects cu privire la oferirea de oportunitati de dezvoltare antreprenoriala in Regiunea Sud-Vest Oltenia reprezinta o component a perioadei de sustenabilitate a proiectului “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org, www.ascendo2001.ro si www.format-promovat-calificat.ro.

 

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

 

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri    ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

“START UP your business!“ Valcenii pot obtine 40.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri!

 

SC Ascendo SRL, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects, invita persoanele din judetul Valcea, care doresc sa deschida o afacere, sa completeze un chestionar de preinscriere intr-un proiect european prin care vor fi selectate cel putin 30 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro.

SC ASCENDO SRL, in parteneriat cu ASOCIATIA SMART PROJECTS, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “START UP your business!” ID105112, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Vest Oltenia, mai exact judetele: Valcea, Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti.

Mai precis, se vor sustine cursuri de Competente Antreprenoriale pentru cel putin 300 de persoane din regiune, iar dupa absolvirea acestora se va organiza concursul de idei de afaceri, in urma caruia se vor selecta cel putin 30 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro. De precizat este faptul ca intreprinderile nou inființate trebuie sa aiba specific nonagricol, iar sediul social si, dupa caz, punctul/ punctele de lucru in mediul urban. De asemenea, viitorii antreprenori trebuie sa aiba domiciliul in mediul urban sau rural din regiunea Sud-Vest Oltenia.

Proiectul va oferi persoanelor din grupul tinta sansa de a intra in contact direct cu unii dintre cei mai mari antreprenori locali/regionali, care sa le transmita astfel cunostintele necesare pentru un start-up reusit. In plus, persoanele ale caror planuri de afaceri vor fi selectate, vor beneficia de un stagiu de mentorat in cadrul unor companii care au acelasi domeniu de activitate cu cel al firmei pe care intentioneaza sa o deschida.

Somerii, persoanele inactive, antreprenorii, precum si persoanele care au un loc de munca, si vor sa infiinteze o afacere, pot completa un formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare. Formularul este disponibil pe site-ul www.format-promovat-calificat.ro sau direct pe:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfBAKaYTljMqAVs6MReEwVHAgrV4qjTUnQWmcila92IaWpFQ/viewform

Precizam ca persoanele fizice care infiinteaza afaceri nu trebuie sa aiba calitatea de asociati majoritari in structura altor intreprinderi, la data semnarii contractului de subventie.

Initiativa Asociatiei Smart Projects cu privire la oferirea de oportunitati de dezvoltare antreprenoriala in Regiunea Sud-Vest Oltenia reprezinta o component a perioadei de sustenabilitate a proiectului “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

 Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org, www.ascendo2001.ro si www.format-promovat-calificat.ro.

 

 

"Be SMART! Vino la START!"
Argesenii pot obtine  40.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri!

 

Formenerg SA, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects si Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, invita persoanele din judetul Arges, care doresc sa deschida o afacere, sa completeze un chestionar de preinscriere intr-un proiect european prin care vor fi selectate cel putin 40 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro. Somerii, persoanele inactive, antreprenorii, precum si persoanele care au un loc de munca, si vor sa infiinteze o afacere, pot completa un formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare. Formularul este disponibil pe site-ul www.format-promovat-calificat.ro sau direct pe:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKXAtzz_uVmFSMbmVes6Vei2S2IZ7_9cpElkoKc5rkMLT77w/viewform

Formenerg SA, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects si Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul "Be SMART! Vino la START!", in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Muntenia, mai exact judetele: Arges, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Calarasi si Ialomita.

Mai precis, se vor sustine cursuri de Competente Antreprenoriale pentru cel putin 400 de persoane din regiune, iar dupa absolvirea acestora se va organiza concursul de idei de afaceri, in urma caruia se vor selecta cel putin 40 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro. De precizat este faptul ca intreprinderile nou inființate trebuie sa aiba specific nonagricol, iar sediul social si, dupa caz, punctul/ punctele de lucru in mediul urban. De asemenea, viitorii antreprenori trebuie sa aiba domiciliul in mediul urban sau rural din regiunea Sud-Muntenia.

Proiectul va oferi persoanelor din grupul tinta sansa de a intra in contact direct cu unii dintre cei mai mari antreprenori locali/regionali, care sa le transmita astfel cunostintele necesare pentru un start-up reusit. In plus, persoanele ale caror planuri de afaceri vor fi selectate, vor beneficia de un stagiu de mentorat in cadrul unor companii care au acelasi domeniu de activitate cu cel al firmei pe care intentioneaza sa o deschida.

Precizam ca persoanele fizice care infiinteaza afaceri nu trebuie sa aiba calitatea de asociati majoritari in structura altor intreprinderi, la data semnarii contractului de subventie.

Initiativa Asociatiei Smart Projects cu privire la oferirea de oportunitati de dezvoltare antreprenoriala in Regiunea Sud-Muntenia reprezinta o component a perioadei de sustenabilitate a proiectului “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Pentru mai multe informatii despre proiectul "Be SMART! Vino la START!", va invitam sa consultati www.formenerg.ro si www.aoaarges.ro.

 

SC ASCENDO SRL, in parteneriat cu ASOCIATIA SMART PROJECTS, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “START UP your business!” ID105112, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Vest Oltenia, mai exact judetele: Valcea, Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti.

Companiile din regiune vor avea posibiltatea de a fi implicate in proiectul propus spre finantare, daca primesc in practica (contra cost) persoane ale caror planuri de afaceri vor fi selectate in cadrul concursului de idei de afaceri  organizat in cadrul proiectului. Astfel, pentru a se preinscrie in proiect, companiile cu activitate in regiune sunt rugate sa completeze urmatorul chestionar:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSEOoFmS_l7Byy_n29SlqpvJK2ouOd_HkPNX4lFaT1NZmkFg/viewform

 

SC ASCENDO SRL, in parteneriat cu ASOCIATIA SMART PROJECTS, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “START UP your business!” ID105112, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana. 
Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Vest Oltenia, mai exact judetele: Valcea, Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti. 
In cadrul concursului de idei de afaceri care va fi organizat in cadrului proiectului, se vor selecta cel putin 34 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro. 
Somerii, persoanele inactive, antreprenorii, precum si persoanele care au un loc de munca, si vor sa infiinteze o afacere, pot completa acest formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare. 
 
 
COMPLETEAZA CHESTIONAR
 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfBAKaYTljMqAVs6MReEwVHAgrV4qjTUnQWmcila92IaWpFQ/viewform

"Be SMART! Vino la START!"
 
Formenerg SA, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects si Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “Be SMART, START!”, ID 105207, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Muntenia, mai exact judetele: Arges, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Calarasi si Ialomita.
Companiile din regiune vor avea posibiltatea de a fi implicate in proiectul propus spre finantare, daca primesc in practica (contra cost) persoane ale caror planuri de afaceri vor fi selectate in cadrul concursului de idei de afaceri organizat in cadrul proiectului. Pentru a se preinscrie in proiect, societatile comericale sunt rugate sa completeze urmatorul chestionar.
 
COMPLETEAZA CHESTIONAR
 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG_77P7_rd5lu_5cyk5_Dlb16M4Jwy-QFzGClv-G3BFNzInQ/viewform

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul "Be SMART! Vino la START!", va invitam sa consultati www.formenerg.ro si www.aoaarges.ro.

Formenerg SA, in parteneriat cu Asociatia Smart Projects si Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, intentioneaza sa propuna spre finantare proiectul “Be SMART, START!”, in cadrul „Romania Start Up Plus”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Obiectivul general al proiectului consta in stimularea ocuparii pe cont propriu prin dezvoltarea competentelor in domeniul afacerilor si sustinerea initiativelor antreprenoriale, precum si promovarea culturii antreprenoriale la nivelul urban al regiunii Sud-Muntenia, mai exact judetele: Arges, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Calarasi si Ialomita.
In cadrul concursului de idei de afaceri care va fi organizat in cadrului proiectului, se vor selecta cel putin 40 de planuri de afaceri care vor obtine o finantare nerambursabila de maxim 40.000 de euro.
Somerii, persoanele inactive, antreprenorii, precum si persoanele care au un loc de munca, si vor sa infiinteze o afacere, pot completa acest formular pentru a se preinscrie in proiectul care este propus spre finantare.

COMPLETEAZA CHESTIONAR

 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKXAtzz_uVmFSMbmVes6Vei2S2IZ7_9cpElkoKc5rkMLT77w/viewform

,,O sa organizam o bursa a locurilor de munca numai in municipiul Campulung si va fi dedicata acestei zone. Rog pe domnii primari din zona sa-i indrume pe toti cautatorii de locuri de munca sa se prezinte la aceasta bursa a locurilor de munca, pentru ca aceasta actiune este o masura activa pe care noi o oferim. Practic, angajatorul este pus fata in fata cu cel care isi cauta un loc de munca si chiar daca nu se finalizeaza cu angajarea, acea experienta este un prim test, un prim contact al celui care isi cauta un loc de munca cu un angajator”, a spus Nicolae Badescu, directorul executiv al AJOFM Arges. 

Peste 19.000 de locuri de munca la nivel national

Potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in data de 5 octombrie, sunt inregistrate 19.282 locuri de munca. 

Situatia locurilor de munca vacante, in fiecare judet: Bucuresti – 2.576, Sibiu – 1.623, Arad – 1.453, Arges – 1.374, Ilfov – 1.241, Timis – 1.227, Iasi – 761, Hunedoara – 691, Satu Mare – 595, Dolj – 551, Harghita – 472, Giurgiu – 456, Bihor – 448, Brasov – 422, Valcea – 409, Maramures – 402, Alba  - 401, Bistrita-Nasaud – 399, Olt – 391, Gorj – 347, Neamt – 266, Buzau – 232, Teleorman – 221, Braila – 215, Calarasi – 194, Cluj – 187, Dambovita – 185, Constanta – 158, Vaslui – 154, Salaj – 147, Prahova – 137, Covasna – 131, Tulcea – 127, Mures – 123, Galati – 120, Vrancea – 103, Ialomita – 77, Caras-Severin – 69, Botosani – 67, Suceava – 66, Bacau – 48, Mehedinti – 16.

La nivel national, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea/montarea pieselor (1.370), confectioner asamblor articole textile (1.028), muncitor necalificat in industria confectiilor (941), lucrator comercial (809), manipulant marfuri (734), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide (545), sofer autocamion de mare tonaj (518), ambalator manual (484), agent de securitate (476), operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (446).

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta ale caror date de contact se afla pe site-ul www.anofm.ro. Oferta locurilor de munca se actualizeaza in timp real si poate fi vizualizata pe site-ul www.card-profesional.ro.

Asociatia Smart Projects a derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Stimularea ocuparii fortei de munca se poate realiza prin evenimente precum bursa fortei sau locurilor de munca. Un astfel de eveniment reprezinta un bun prilej pentru ca angajatorii sa intre in contact cu persoanele aflate in cautarea activa a unui loc de munca. La randul lor, acestea din urma au ocazia  sa identifice mai multe variante de angajare, avand oportunitatea sa isi depuna candidatura sau chiar sa fie recrutati direct, fara intermediari.

Astfel, in data de 20.10.2016, absoolventii din judetul Valcea sunt invitati sa intre in contact cu angajatorii din judet in cadrul Bursei Fortei de Munca.

Angajatorii din judetul Valcea care doresc sa participe la acest eveniment trebuie sa depuna ofertele de locuri de munca vacante la sediul ALOFM Rm. Valcea, str. Dacia, nr. 8, etajul III.

Oferta locurilor de munca va fi completata si cu locurile de munca vacante din Uniunea Europeana/Spatiul Economic European. AJOFM Valcea, prin reteaua EURES Romania, ofera mai multe locuri de munca in strainatate printre care si 800 locuri de munca (500 de femei si 150 de cupluri) pentru Spania – munca sezoniera – cules capsuni.

Sunt solicitate persoane apte pentru munca la camp, cu varsta cuprinsa intre 18 – 40 ani, pentru recoltarea capsunilor, campania 2017. Nu se solicita experinta.

Durata contractului de munca este de aproximativ 3 luni, data estimata de angajare este 15 februarie 2017. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe saptamana impartite in 6 zile, ziua 7 este zi de odihna care poate sa nu coincida cu duminica. Programul de lucru incepe la primele ore ale diminetii.

Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi, conform Conventiei colective aplicabile platibil la doua saptamani prin transfer bancar. Contributiile datorate sunt de 2% impozit pe venit si 113 euro asigurare sociala.

Cazarea este oferita de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi.

Persoanele care doresc sa aplice pentru unul din aceste locuri de munca trebuie sa se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Valcea din strada Dacia, nr. 8, et. II – III, camera 301, tel 0350 419.715, 0250 735608

Asociatia Smart Projects a derulat, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila, 2.258.057,20 de lei.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a fost reprezentat de imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Daca in era comunista era cunoscut ca un adevarat centru industrial, odata cu privatizarile si recesiunea, Pitestiul a fost nevoit sa se reinventeze si sa isi gaseasca o noua identitate. Schimbarile profunde de ordin social si  economic produse la inceputul anilor '90 au fost resimtite, in mod firesc, si la nivelul angajatilor, recalificarea si/sau perfectionarea fiind solutii imbratisate de majoritatea angaatilor.

Astfel, in fosta zona industrializata reprezentanta de orasul Pitesti, nu mai putin de 70 angajati au luat parte la cursuri de calificare: 2 grupe de angajati de la compania Auchan Pitesti (28 persoane) au fost calificate in Lucrator in comert si 3 grupe de angajati ai Alprom Pitesti (42 persoane) au fost calificate in Lucrator in Tamplarie (2 grupe) si Lucrator in comert (1 grupa).

De la startul sau (n.a. perioada de implementare a proiectului este 31 martie – 31 decembrie 2015) si pana in prezent, proiectul „FPC: Format, Promovat, Calificat”, finantat prin Fondul Social European - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a contribuit la imbunatatirea participarii a 512 angajati din regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia la programe de calificare si perfectionare. De asemenea, angajatorii si angajatii au fost informati si sensibilizati cu privire la importanta invatarii continue si a formarii pentru fiecare dintre parti. Ca mijloace de sensibilizare si de cresterea a ratei de constientizare cu privire la importanta invatarii si formarii continue, au fost folosite spotul audio sispotul video, transmise pe posturile locale de radio si televiziune.

512 persoane calificate gratuit in numai 7 luni de implementare

512 angajati din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia au fost calificati gratuit prin intermediul proiectului «FPC - Format, Promovat, Calificat!». Datorita interesului crescut pentru oportunitatile de formare profesionala continua oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a suplimentat grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane, tinta care practic a fost depasita.

Proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!», POSDRU/182/2.3/S/151319, o oferit gratuit sansa unei noi calificari pentru angajati. Proiectul a condus la imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia prin dobandirea de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

 

Calificarile au vizat urmatoarele domenii/ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista; 

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

 

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

In data de 28 decembrie 2015, la Bucuresti, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului „FPC: Format, Promovat, Calificat!”, prilej pentru echipa Smart Projects sa impartaseasca celor prezenti si publicului rezultatele obtinute la finalul celor 9 luni de implementare.

De la startul sau, din data de 31 martie 2015, proiectul si-a propus sa imbunatateasca accesul a 504 angajati din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, pentru obtinerea de catre acestia, a unei calificari/recalificari. Acest lucru a fost posibil prin participarea angajatilor la programe de formare profesionala continua in ocupatii precum Camerista, Operator Confectioner Industrial, Lucrator in Tamplarie, Peisagist – Floricultor, Tinichigiu – Carosier, Operator Introducere, validare si prelucrare date, Lucrator in alimentatie, Lucrator in comert, Lucrator in cultura plantelor si Ingrijitor batrani la domiciliu.

Beneficiarii cursurilor de formare au fost angajati ai unor institutii precum Directia de Asistenta Sociala si protectia Copilului Valcea, Spitalul Municipal Campulung, Spitalul Judetean de Urgente Slobozia, dar si ai unor entitati din sfera privata precum Auchan Pitesti, SC Alprom Pitesti, SC Fiama SRL, SC Farinsan SRL sau SC Taissis Concept SRL.

Programele de FPC propuse de proiect, un succes

Datorita interesului crescut din partea angajatilor si angajatorilor pentru cursurile de FPC oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a fost nevoita sa suplimenteze grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane. Si aceasta tinta a fost depasita, la 31 decembrie 2015, data la care proiectul s-a incheiat, Asociatia Smart Projects si SC Ascendo SRL, formasera un numar de 512 angajati.

Pe intreaga perioada a implementarii, angajatorii si angajatii au fost informati si sensibilizati cu privire la importanta invatarii continue si a formarii pentru fiecare dintre parti, prin intermediul campaniilor de informare si a seminariilor la sediul entitatilor interesate. Ca mijloace de sensibilizare si de crestere a ratei de constientizare cu privire la importanta invatarii si formarii continue, au fost folosite spotul audio si clipul video, difuzate publicului prin intermediul posturilor locale de radio si televiziune.

Asociatia Smart Projects a derulat in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

 

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Pana nu demult o zona puternic industrializata, Muscelul a devenit, in urma privatizarilor, vulnerabildin punct de vedere economic. Recesiunea a fost resimtita si la nivelul angajatilor, recalificarea fiind, in multe cazuri, solutia pentru a supravietui. Prin proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!», a fost stimulata si imbunatatita participarea angajatilor la programe de FPC. De asemenea, angajatorii si angajatii au fost informati si sensibilizati cu privire la importanta invatarii continue si a formarii pentru fiecare dintre parti. In urma derularii proiectului, 70 de angajati din Campulung au beneficiat de oportunitatile de calificare si perfectionare oferite: 3 grupe de angajati (42 persoane) au fost calificate in Lucrator in Comert in cadrul companiei SC Taissis Concept SRL, alte doua grupe de angajati (28 persoane) au fost calificate in Ingrijitor Batrani la Domiciliu in cadrul Spitalului Municipal Campulung.

512 persoane calificate gratuite in 7 luni de implementare

512 angajati din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia au fost calificati gratuit prin intermediul proiectului «FPC - Format, Promovat, Calificat!». Datorita interesului crescut pentru oportunitatile de formare profesionala continua oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a suplimentat grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane, tinta care practic a fost depasita. 

Proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!», POSDRU/182/2.3/S/151319, o oferit gratuit sansa unei noi calificari pentru angajati. Proiectul a condus la imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia prin dobandirea de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Calificarile au vizat urmatoarele domenii/ocupatii:

1. DomenIul Turism si ecoturism - Curs Camerista; 

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

In cadrul seminariilor, angajatii din grupul-tinta au fost stimulati sa participe la programe de FPC prin punerea in contact cu experientele concrete ale altor angajati, care deja apelasera la programe de FPC si valorificasera beneficiile invatarii continue si ale formarii.

Prin intermediul seminariilor, angajatii vizati de proiect au interactionat in mod direct cu mentori-angajati care au beneficiat deja de avantajele FPC (fie in cadrul unui alt proiect fie in alte contexte) astfel incat, acestia au putut identifica si aplica, din experienta concreta a mentorilor, metode in implicarea, identificarea si alocarea timpului necesar pentru participarea la FPC si obtinerea unei calificari/recalificari. In acelasi timp, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!” a contribuit la asimilarea unor modele de buna practica implementate deja de angajati si angajatori din tara, care, au participat fie in cadrul unor proiecte similare, fie in cadrul firmei in care lucreaza, fie din proprie initiativa, la programe/proiecte de FPC.

512 persoane calificate gratuite in 7 luni de implementare

512 angajati din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia au fost calificati gratuit prin intermediul proiectului «FPC - Format, Promovat, Calificat!». Datorita interesului crescut pentru oportunitatile de formare profesionala continua oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a suplimentat grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane, tinta care practic a fost depasita. 

Proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!», POSDRU/182/2.3/S/151319, o oferit gratuit sansa unei noi calificari pentru angajati. Proiectul a condus la imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia prin dobandirea de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

Calificarile au vizat urmatoarele domenii/ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista; 

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei. 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

 

 

Dupa anul 1989, judetul Valcea, la fel ca multe alte zone industrializate din tara noastra, a inregistrat pierderi importante la nivel economic: au fost disponibilizari masive la Combinatul Oltchim, cel mai mare combinat chimic al tarii, care inainte de '89 avea 7300 angajati, si in anii ’90 a ajuns la 1500. S-au mai inchis numeroase fabrici in Ramnicu Valcea, cu peste 1.000 angajati: Intreprinderea de piele si incaltaminte, Intreprinderea pentru industrializarea carnii, cea a laptelui, Intreprinderea de morarit si panificatie sunt doar cateva exemple.

Hotararea celor 22 de salariati ai societatilor comerciale SC Fiama si SC FiamaPub (Lucrator in alimentatie) si a celor 14 angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea  - Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L, a fost fundamentata de o serie de intalniri axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii. Angajatorii si angajatii au inteles importanta invatarii pe tot parcursul vietii, beneficiile urmand a apartine ambelor parti.

 

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

 

1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista; 

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

 

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!», POSDRU/182/2.3/S/151319, implementat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo SRL,  o oferit gratuit sansa unei noi calificari pentru angajati. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua.

 

Pana la 11 noiembrie 2015, au fost inregistrati aproximativ 512 salariati, acestia beneficiind de cursurile de calificare puse la dispozitia lor prin intermediul proiectului. Calificarile au vizat urmatoarele domenii/ocupatii:

 

1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista; 

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 

Datorita interesului crescut pentru oportunitatile de formare profesionala continua oferite de proiect, Asociatia Smart Projects a suplimentat grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane, indicator depasit practic. 

 

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

 

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

 

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri    ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat!», POSDRU/182/2.3/S/151319, implementat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo SRL, a fost promovat, in perioada iulie-august 2015, prin intermediul unui spot audio difuzat la posturile de radio de la nivelul regiunilor Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Pentru ca oportunitatile proiectului si importanta formarii profesionale continue sa fie cat mai bine cunoscute in randul salariatilor si angajatorilor din cele doua regiuni in care proiectul este implementat, echipa Smart Projects a realizat un material audio dedicat proiectului «FPC – Format, Promovat, Calificat!». Acesta a fost difuzat in reteaua de unde radio locala si este disponibil pentru a fi ascultat pe website-ul dedicat proiectului, www.format-promovat-calificat.ro.

Materialul audio a fost difuzat de catre statia radio Kiss FM in urmatoarele localitati: Craiova, Drobeta Turnu Severin, Petrosani-Targu Jiu, Pitesti-Valcea-Curtea de Arges, Ploiesti-Buzau, Targoviste, Alexandria, Calarasi, Caracal, Giurgiu si Slobozia.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;

2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 504 angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact:

Claudia Sima – Manager Proiect – Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima – Presedinte SMART PROJECTS – Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu – Responsabil PR – Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri    ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

photocredit: www.peyoteadv.it

Proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!», cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul  Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, derulat de Asociatia Smart Projects in parteneriat cu SC Ascendo SRL, creeaza premisele unor salariati mai eficienti si performanti in regiunile Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia. Datorita interesului manifestat pentru oportunitatile de  calificare gratuite oferite de proiect, a fost suplimentat grupul tinta, astfel incat numarul beneficiarilor a fost marit de la 420 de persoane la 504 persoane.  

Urmarind sa satisfaca nevoile de formare profesionala continua ale angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia, proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!»,  POSDRU/182/2.3/S/151319, implementat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo SRL,  ofera gratuit sansa unei noi calificari pentru angajati.

Datorita interesului manifestat pentru oportunitatile de calificare si perfectionare gratuite oferite de proiect, a fost luata decizia extinderii grupului tinta al activitatilor proiectului, de la 420 la 504 persoane. Pana la 31 august 2015, fusesera déjà inregistrati aproximativ 350 de salariati, acestia beneficiind de cursurile de calificare puse la dispozitia lor prin intermediul proiectului  «FPC - Format, Promovat, Calificat!».

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista;  

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial; 

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie; 

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor; 

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier; 

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date; 

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 504 angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate. 

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

 

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Pana nu demult un oras in plina dezvoltare datorita industrializarii si economiei planificate, Pitestiul a decazut din punctul de vedere al dezvoltarii, multi fosti salariati ai colosilor industriali inchisi fiind  nevoiti sa apeleze la reconversia profesionala pentru a deveni competitivi pe piata fortei de munca. In prezent, in fosta zona industrializata Pitesti, salariatii aflati in situatie de risc din cauza crizei economice si a lipsei locurilor de munca pot apela la formarea profesionala continua (FPC) pentru a-si imbunatati performantele si dezvolta sansele in gasirea unui loc de munca. Proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!” ofera sansa angajatilor hipermarketului Auchan (Gavana) si cei ai producatorului de mobile SC. Alprom SA Pitesti de a urma gratuit cursurile de calificare Lucrator in Comert.

Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu SC Ascendo SRL, creeaza premisele unor salariati mai eficienti si performanti in Pitesti, prin proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319.

Urmarind sa satisfaca nevoile de formare profesionala continua ale angajatilor din fosta zona industrializata a Pitestiului, proiectul va oferi gratuit sansa unei noi calificari pentru angajatii hipermarketului Auchan – Gavana din Pitesti (Curs Lucrator in comert  - 1 grupa – 14 de persoane) si pentru cei ai producatorului de mobila SC Alprom SA Pitesti (Curs Lucrator in comert  - 1 grupa – 14 de persoane).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L, a fost fundamentata de o serie de intalniri dintre reprezentantii Asociatiei Smart Projects si cei ai celor doua societati comerciale, axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista; 

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial; 

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie; 

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor; 

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier; 

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date; 

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate. 

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Procesul restructurarii industriei din anii ’90 nu a condus la disparitia tuturor colosilor industriali dinjudetul Arges. Spre exemplu, Combinatul de Prelucrare a Lemnului Pitesti a trecut printr-un proces de privatizare, iar azi putem vorbi de SC Alpromo SA Pitesti, unul dintre cei mai mari producatori de mobilier din lemn masiv din Romania. Asociatia Smart Projects, prin proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, vine in intampinarea nevoilor angajatilor sai, prin oportunitatile de formare profesionala continua (FPC) pe care le propune. Incepand cu 15 iulie 2015, 28 de angajati ai Alprom urmeaza gratuit cursurile de calificare de Lucrator in Tamplarie. Bazele Combinatului de Prelucrare a Lemnului Pitesti au fost puse în 1963, iar dupa privatizare, noua societatea, numita SC Alprom SA Pitesti, a realizat, datorita experientei indelungate in industria prelucrariilemnului, afaceri de peste 20 milioane euro, în principal din activitatea de export. 

Cunoscand nevoile de formare ale angajatilor din fost zona industrializata Pitesti, proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319, ofera gratuit sansa unei calificari pentru angajatii Alprom (doua grupe – 28 persoane) in Lucrator in Tamplarie. 

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L., prin proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!» a fost fundamentata de o serie de intalniri dintre reprezentantii Asociatiei Smart Projects si cei ai Alprom, axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii.

«Preocuparea noastra permanenta este de a ne perfectiona si de a tine ritmul cu noile tendinte in domeniul prelucrarii lemnului. Suntem deschisi la tot ce este nou si dornici de a pune in practica cunostintele acumulate. Numai imbunatatindu-ne cunostintele continuu atingem " Excelenta in productia de mobilier!" », considera reprezentantii Alprom.

 

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

 

 1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista;  

2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial; 

3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie; 

4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor; 

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu - Carosier; 

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date; 

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate. 

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

 

Contact:

Claudia Sima - Manager Proiect - Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com

George Sima - Presedinte SMART PROJECTS - Tel. 0745 307 405;  sima.george@gmail.com

Material realizat -Stefan Dabu - Responsabil PR - Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com

Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

photocredit: stejarmasiv.ro

Investeste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

Bucuresti

02.06.2015


COMUNICAT DE PRESA
Asociatia Smart Projects organizeaza cursuri gratuite pentru angajatii din fosta zona industrializata Campulung Muscel

Pana nu demult unul dintre punctele cheie ale industriei romanesti, zona Campulung Muscel are nevoie acum, dupa restructurarea industriei din anii ’90, de noi repere de dezvoltare din punct de vedere economic. Asociatia Smart Projects, prin proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, vine in intampinarea nevoilor angajatilor din fosta zona industrializata Muscel prin oportunitatile de formare profesionala continua (FPC) pe care le propune. Incepand cu 2 iunie 2015, angajatii Spitalului Municipal Campulung vor urma gratuit cursurile de Ingrijitoare batrani la domiciliu, iar cei ai societatii comerciale Taissis vor urma cursurile de Lucrator in Comert.

Restructurarea industriei dupa anul 1990 a determinat inchiderea unor colosi industriali din zone monoindustriale, ducand la aparitia unor probleme sociale grave. In zona Campulung Muscel, potrivit statisticilor oficiale, lista intreprinderilor inchise dupa ‘89 cuprinde nu mai putin de 31 de colosi industriali care nu au avut sanse de restructurare si au lasat fara viitor/perspective mai multe localitati precum: Campulung (zona fostului judet Muscel)- Uzina de automobile ARO-nu mai putin de 14.000 de angajati in perioada de maxima productivitate, Intreprinderea miniera, Intreprinderea mecanica, Combinatul pentru lianti, Combinatul de Fire si Fibre Sintetice-Grulen sau Intreprinderea Filatura de lana “Musceleana” Cetateni;

Cunoscand nevoile de formare ale angajatilor din fost zona industrializata Campulung, proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319, va oferi gratuit sansa unei noi calificari pentru angajatii (o grupa – 14 persoane) Spitalului Municipal Campulung (Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu) si ai SC Taissis Concept (Curs Lucrator in comert - 2 grupe – 28 de persoane).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L., prin proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!» a fost fundamentata de o serie de intalniri dintre reprezentantii Asociatiei Smart Projects si cei ai celor doua entitati, axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

 1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist-Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 5. Domeniul Industria Auto si Componente - CursTinichigiu-Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2 - 720 de ore);
 7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert(curs de nivel 1 - 360 de ore);
 8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in culturaplantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, in cadrul unor firme care isi deefasoara activitatea in unul din cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro


Contact

Claudia Sima
Manager Proiect
Tel: 0727 723 151
E-mail: claudia.neculae@gmail.com

Material realizat de Stefan Dabu
Responsabil PR
Tel: 0724 112 828
E-mail: stefan.dabu@gmail.com

ASOCIATIA SMART PROJECTS

Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Investeste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

Bucuresti

28.05.2015


Comunicat de presa privind lansarea proiectului "FPC: Format, promovat, Calificat!" – oportunitate de calificare pentru angajatii din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia

Asociatia Smart Projects, prin Proiectul “FPC: Format, promovat, Calificat!”, ofera oportunitatea de FPC (Formare Profesionala Continua) gratuita, pentru 420 de angajati din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia, din fostele zone industrializate, prin o gama variata de 10 cursuri de calificare puse la dispozitia grupului tinta.

Miercuri, 27 mai 2015, la sala de evenimente a Gargantua Anniversaire, a avut loc conferinta de lansare a proiectului «FPC - Format, Promovat, Calificat!», derulat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo, POSDRU/182/2.3/S/151319.

La conferinta au luat parte reprezentanti ai mediului de afaceri, cat si cei ai mass-mediei si societatii civile. Acestia au fost informati in legatura cu tematica si activitatile proiectului, vazut drept un instrument important in incercarea a oferi pietei muncii angajati competenti si eficienti, capabili sa depaseasca provocarile economice actuale. De asemenea, intalnirea a prilejuit o dezbatere despre importanta si beneficiile Formarii Profesionale Continue si despre eforturile promovarii acesteia in randul angajatilor si angajatorilor din Romania.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

 1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist-Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 5. Domeniul Industria Auto si Componente - CursTinichigiu-Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2 - 720 de ore);
 7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert(curs de nivel 1 - 360 de ore);
 8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in culturaplantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
 9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, in cadrul unor firme care isi deefasoara activitatea in unul din cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro


Contact

Claudia Sima
Manager Proiect
Tel: 0727 723 151
E-mail: claudia.neculae@gmail.com

Material realizat de Stefan Dabu
Responsabil PR
Tel: 0724 112 828
E-mail: stefan.dabu@gmail.com

ASOCIATIA SMART PROJECTS

Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Investeste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

Bucuresti

15.05.2015


COMUNICAT DE PRESA
Lansare de Curs Lucrator in comert in Campulung

Formarea profesionala continua gratuita a luat startul in judetul Arges! 14 angajati ai societății private Taissis Concept vor urma, gratuit, cursul de calificare Lucrator in comert, organizat in cadrul proiectului derulat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo, «FPC - Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319.

In judetul Arges, la fel ca in toate judetele tarii, este extrem de importanta Formarea Profesionala Continua (FPC), atat pentru angajati, dar si pentru angajatori. Societatea Taissis Concept a raspuns afirmativ oportunitatilor oferite de Asociatia Smart Projects prin proiectul pe care il deruleaza, astfel incat, incepand cu data de 18 mai 2015, 14 angajati ai sai vor urma cursul Lucrator in comert, curs de calificare de nivel 1 (360 de ore).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L., prin proiectul «FPC - Format, Promovat, Calificat!» a fost fundamentata de o intalnire organizata de echipa de proiect la sediul societatii, pentru a informa angajatii in legatura cu oportunitatile oferite de proiect. Cu aceasta ocazie s-a stabilit organizarea a doua seminarii dedicate promovarii importantei FPC. In cadrul acestora, un mentor, desemnat de societatea Taissis Concept, a vorbit cursantilor despre importanta Formarii Profesionale Contie, in contextul unei forte a muncii in continua schimbare. Doar prin invatare continua si calificari/recalificari, angajatii pot raspunde la noile provocari si mai important, exista metode prin care acestia pot participa la cursuri fara a le fi afectata viata profesionala sau viata personala.

Obiectivul general al proiectului „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

  1. Inocularea atat in randul angajatorilor cat si in randul angajatilor, a faptului ca, FPC pe tot parcursul vietii si acumularea permanenta de noi calificari/recalificari, reprezinta cea mai eficienta metoda pentru cresterea productivitatii, dezvoltarea indicatorilor economici, adica progres,
   1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist-Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   5. Domeniul Industria Auto si Componente - CursTinichigiu-Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2 - 720 de ore);
   7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert(curs de nivel 1 - 360 de ore);
   8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in culturaplantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, in cadrul unor firme care isi deefasoara activitatea in unul din cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro


Pentru mai multe informatii despre proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro


Contact

Claudia Sima    George Sima
Manager Proiect    Presedinte SMART PROJECTS
Tel: 0727 723 151    Tel. 0745 307 405
E-mail: claudia.neculae@gmail.com    E-mail: sima.george@gmail.com

Material realizat - Stefan Dabu
Responsabil promovare
Tel: 0724 112 828
E-mail: stefan.dabu@gmail.com

ASOCIATIA SMART PROJECTS

Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Start de cursuri de calificare gratuite in judetul Ialomita! 14 angajati ai Spitalului Judetean de Urgente Slobozia vor urma, gratuit, cursul Ingrijitoare batrani la domiciliu, organizat in cadrul proiectului derulat de Asociatia Smart Projects si SC Ascendo, "FPC – Format, Promovat, Calificat !", POSDRU/182/2.3/S/151319.

Spitalul Judetean de Urgente Slobozia a inteles cat de importanta este Formarea Profesionala Continua (FPC) pentru angajati, dar si pentru angajatori, astfel incat, incepand cu data de 18 mai 2015, 14 angajati ai unitatii medicale vor participa la Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu, curs de calificare de nivel 1 (360 de ore).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L., prin proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat!» a fost fundamentata de o intalnire organizata de echipa de proiect la sediul spitalului, pentru a informa angajatii unitatii in legatura cu oportunitatile oferite de proiect. Cu aceasta ocazie s-a stabilit organizarea a doua seminarii dedicate promovarii importantei FPC. In cadrul acestora, mentorul Nae Florentina – director Ingrijiri Spital Urgente, le-a vorbit cursantilor despre metodele prin care angajatii pot participa la Formarea Profesionala Continua, fara a le fi afectata viata profesionala sau viata personala, precum si despre importanta califcarii/recalificarii continue, avand in vedere piata muncii in continua schimbare. De asemenea, in cadrul seminariilor s-au aplicat o serie de fise/chestionare, precum:

 1. Fisa de lucru Nr. 1 in cadrul Seminarului pentru Facilitarea Schimbului de Experienta si Diseminare Bune Practici
 2. Chestionar privind modul de conștientizare al angajaților din Grupul – Tinta asupra importanței implicarii si participarii la FPC

De asemenea, s-a realizat inregistrarea grupului-tinta – 14 angajati ai spitalului, iar, cu conducerea spitalului, s-a semnat acord de locatie si conventie de practica.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

 1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;
 2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;
 3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;
 4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;
 5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;
 6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;
 7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;
 8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;
 9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia. Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact

Claudia Sima
Manager Proiect
Tel: 0727 723 151
E-mail: claudia.neculae@gmail.com

Stefan Dabu
Responsabil promovare
Tel: 0724 112 828
E-mail: stefan.dabu@gmail.com

ASOCIATIA SMART PROJECTS

Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

Investeste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

Bucuresti

21.04.2015


ASIGURA-TI ACUM SANSELE UNEI AFACERI COMPETITIVE SI PROSPERE PRIN DEZVOLTAREA PROPRIILOR RESURSE UMANE - GRATUIT!

Dezvoltarea continua a propriilor angajati, prin sustinerea si incurajarea participarii acestora la FPC (Formare Profesionala Continua) reprezinta un model de succes care, intr-o perioada de criza economica creeaza premisele necesare pentru asigurarea profesionistilor si a angajatilor calificati.

Prin intermediul proiectului "FPC - Format, Promovat, Calificat !", Asociatia Smart Projects isi propune sa vina in intampinarea nevoilor angajatorilor si angajatilor, in ceea ce priveste formarea profesionala si dezvoltarea continua a resurselor umane.

Proiectul va genera urmatoarele efecte pozitive pe termen lung, considerate valori adaugate ale acestuia:

  1. Inocularea atat in randul angajatorilor cat si in randul angajatilor, a faptului ca, FPC pe tot parcursul vietii si acumularea permanenta de noi calificari/recalificari, reprezinta cea mai eficienta metoda pentru cresterea productivitatii, dezvoltarea indicatorilor economici, adica progres,

  1.1 atat pentru angajatori care, prin intermediul unei resurse umane pregatite si motivate in acelasi timp, vor realiza un real uplift in ceea ce priveste cresterea productivitatii afacerilor pe care le conduc.

  1.2 Cat si pentru angajati avand in vedere faptul ca, dobandind noi calificari, isi vor creste vizibil, sansele de competitivitate si adaptabilitate pe piata muncii, atat in ceea ce priveste avansarea in cariera sau obtinerea unei mariri salariale, cat si in ceea ce priveste posibilitatea de a ocupa oricand, un loc pe piata muncii, fiind mult mai bine pregatit.

   1. Asigurarea cresterii competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.
   2. Promoveaza parteneriatul pentru diversificarea si flexibilizarea ofertei de programe de formare profesionala continua.
   3. Contribuie la cresterea numarului de persoane care au loc de munca stabil si durabil, ca urmare a calificarii lor;
   4. Contribuie la pregatirea resurselor umane capabile sa participe la cresterea competitivitatii fortei de munca prin certificarea formarii profesionale.

   Cum pot beneficia GRATUIT de oportunitatile oferite prin intermediul acestui proiect ?

   Asociatia Smart Projects va derula intalniri cu angajatorii si angajatii din cele doua regiuni, pentru a promova beneficiile si necesitatea implicarii angajatilor in activitati de FPC si pentru a creste gradul de constientizare al angajatorilor cu privire la importanta FPC.

   Obiectivul general al proiectului "FPC - Format, Promovat, Calificat!" este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale déjà dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

   1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist-Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   5. Domeniul Industria Auto si Componente - CursTinichigiu-Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2 - 720 de ore);
   7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert(curs de nivel 1 - 360 de ore);
   8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in culturaplantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

   Conditii de eligibilitate:

   In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, in cadrul unor firme care isi deefasoara activitatea in unul din cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

   Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

   Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

   Pentru mai multe informatii despre proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro


   Contact

   Claudia Sima    George Sima
   Manager Proiect    Presedinte SMART PROJECTS
   Tel: 0727 723 151    Tel. 0745 307 405
   E-mail: claudia.neculae@gmail.com    E-mail: sima.george@gmail.com

   Material realizat - Stefan Dabu
   Responsabil promovare
   Tel: 0724 112 828
   E-mail: stefan.dabu@gmail.com

   ASOCIATIA SMART PROJECTS

   Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
   corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
   cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

   Investeste in oameni !

   FONDUL SOCIAL EUROPEAN

   Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

   Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

   Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

   Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

   Bucuresti

   08.04.2015


   LANSARE PROIECT:

   "FPC – Format, Promovat, Calificat"

   Asociatia Smart Projects, in calitate de Solicitant, va implementa in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreunacuSC Ascendo SRL, in calitate de Partener, proiectul„FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. ContractPOSDRU/182/2.3/S/151319. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia (judetele : Arges, Calarasi, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Prahova, ) si Sud Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

   1. Domeniul Turism si ecoturism - CursCamerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   5. Domeniul Industria Auto si Componente - Curs Tinichigiu - Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2- 720 de ore);
   7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

   In total, aproximativ 30 de grupe, repectiv 420 de angajati calificati/recaliticati in domeniile mentionate.

   Asociatia Smart Projects face precizarea ca diplomele sunt recunoscute Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), de Ministerul Educatiei National si de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. De asemenea, cursurile sunt subventionate.

   Proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013", Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC.

   Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

   Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org.


   Contact

   Claudia Sima
   Manager Proiect
   Tel: 0727 723 151
   E-mail: claudia.neculae@gmail.com

   Stefan Dabu
   Responsabil promovare
   Tel: 0724 112 828
   E-mail: stefan.dabu@gmail.com

   ASOCIATIA SMART PROJECTS

   Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
   corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
   cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

   Site: www.smartprojects.org

   Facebook: Asociatia Smart Projects

   Investeste in oameni !

   FONDUL SOCIAL EUROPEAN

   Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

   Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

   Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

   Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

   Bucuresti

   08.04.2015


   LANSARE PROIECT:

   "FPC – Format, Promovat, Calificat"

   Asociatia Smart Projects, in calitate de Solicitant, va implementa in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreunacuSC Ascendo SRL, in calitate de Partener, proiectul„FPC - Format, Promovat, Calificat!”, nr. ContractPOSDRU/182/2.3/S/151319. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia (judetele : Arges, Calarasi, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Prahova, ) si Sud Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

   1. Domeniul Turism si ecoturism - CursCamerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist - Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   5. Domeniul Industria Auto si Componente - Curs Tinichigiu - Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2- 720 de ore);
   7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in cultura plantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

   In total, aproximativ 30 de grupe, repectiv 420 de angajati calificati/recaliticati in domeniile mentionate.

   Asociatia Smart Projects face precizarea ca diplomele sunt recunoscute Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), de Ministerul Educatiei National si de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. De asemenea, cursurile sunt subventionate.

   Proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC.
   Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

   Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC - Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org.


   Contact

   Claudia Sima
   Manager Proiect
   Tel: 0727 723 151
   E-mail: claudia.neculae@gmail.com

   Stefan Dabu
   Responsabil promovare
   Tel: 0724 112 828
   E-mail: stefan.dabu@gmail.com

   ASOCIATIA SMART PROJECTS

   Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
   corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
   cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

   Site: www.smartprojects.org

   Facebook: Asociatia Smart Projects

   Investeşte în OAMENI


   Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
   www.fonduri-ue.ro.