Investeste in oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritara. 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC

Titlul proiectului: "FPC - Format, Promovat, Calificat!" POSDRU/182/2.3/S/151319

Bucuresti

21.04.2015


ASIGURA-TI ACUM SANSELE UNEI AFACERI COMPETITIVE SI PROSPERE PRIN DEZVOLTAREA PROPRIILOR RESURSE UMANE - GRATUIT!

Dezvoltarea continua a propriilor angajati, prin sustinerea si incurajarea participarii acestora la FPC (Formare Profesionala Continua) reprezinta un model de succes care, intr-o perioada de criza economica creeaza premisele necesare pentru asigurarea profesionistilor si a angajatilor calificati.

Prin intermediul proiectului "FPC - Format, Promovat, Calificat !", Asociatia Smart Projects isi propune sa vina in intampinarea nevoilor angajatorilor si angajatilor, in ceea ce priveste formarea profesionala si dezvoltarea continua a resurselor umane.

Proiectul va genera urmatoarele efecte pozitive pe termen lung, considerate valori adaugate ale acestuia:

  1. Inocularea atat in randul angajatorilor cat si in randul angajatilor, a faptului ca, FPC pe tot parcursul vietii si acumularea permanenta de noi calificari/recalificari, reprezinta cea mai eficienta metoda pentru cresterea productivitatii, dezvoltarea indicatorilor economici, adica progres,

  1.1 atat pentru angajatori care, prin intermediul unei resurse umane pregatite si motivate in acelasi timp, vor realiza un real uplift in ceea ce priveste cresterea productivitatii afacerilor pe care le conduc.

  1.2 Cat si pentru angajati avand in vedere faptul ca, dobandind noi calificari, isi vor creste vizibil, sansele de competitivitate si adaptabilitate pe piata muncii, atat in ceea ce priveste avansarea in cariera sau obtinerea unei mariri salariale, cat si in ceea ce priveste posibilitatea de a ocupa oricand, un loc pe piata muncii, fiind mult mai bine pregatit.

   1. Asigurarea cresterii competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.
   2. Promoveaza parteneriatul pentru diversificarea si flexibilizarea ofertei de programe de formare profesionala continua.
   3. Contribuie la cresterea numarului de persoane care au loc de munca stabil si durabil, ca urmare a calificarii lor;
   4. Contribuie la pregatirea resurselor umane capabile sa participe la cresterea competitivitatii fortei de munca prin certificarea formarii profesionale.

   Cum pot beneficia GRATUIT de oportunitatile oferite prin intermediul acestui proiect ?

   Asociatia Smart Projects va derula intalniri cu angajatorii si angajatii din cele doua regiuni, pentru a promova beneficiile si necesitatea implicarii angajatilor in activitati de FPC si pentru a creste gradul de constientizare al angajatorilor cu privire la importanta FPC.

   Obiectivul general al proiectului "FPC - Format, Promovat, Calificat!" este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale déjà dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

   1. Domeniul Turism si ecoturism - Curs Camerista (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   2. Domeniul Textile si Pielarie - Curs Operator Confectioner Industrial (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   3. Domeniul Lemn si Mobila - Curs Lucrator in Tamplarie (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   4. Domeniul Industrii Creative - Curs Peisagist-Floricultor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   5. Domeniul Industria Auto si Componente - CursTinichigiu-Carosier (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date (curs de nivel 2 - 720 de ore);
   7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor - Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert(curs de nivel 1 - 360 de ore);
   8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii - Curs Lucrator in culturaplantelor (curs de nivel 1 - 360 de ore);
   9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice - Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu (curs de nivel 1 - 360 de ore);

   Conditii de eligibilitate:

   In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, in cadrul unor firme care isi deefasoara activitatea in unul din cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Politica Industriala, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

   Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

   Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

   Pentru mai multe informatii despre proiectul "FPC - Format, Promovat, Calificat!", va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro


   Contact

   Claudia Sima    George Sima
   Manager Proiect    Presedinte SMART PROJECTS
   Tel: 0727 723 151    Tel. 0745 307 405
   E-mail: claudia.neculae@gmail.com    E-mail: sima.george@gmail.com

   Material realizat - Stefan Dabu
   Responsabil promovare
   Tel: 0724 112 828
   E-mail: stefan.dabu@gmail.com

   ASOCIATIA SMART PROJECTS

   Sediul Central: Calea Rahovei, nr. 266-268,
   corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti,
   cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;

   Investeşte în OAMENI


   Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
   www.fonduri-ue.ro.